Regler og etikette

Klubbregler og etiketteDette skal følges og er en viktig del av treningsopplegget.
For at en trening skal foregå så sikkert og effektivt som mulig, finnes det retningslinjer for hvordan man oppfører seg i og utenfor treningslokalet.
1. Møt alltid opp i god tid. Kommer du for seint til trening kan du gå inn i Dojo når hilse-ritualet (seiza) er ferdig. Du setter deg da i seiza ved døren og venter på at instruktør eller hjelpetrener gir tegn at du kan komme inn og delta. Når du får tegn, skal hilsing utføres (ni rei) før du reiser deg opp og deltar i treningen.
2. Stående Rei (hilsen) skal alltid utføres før du går inn i, eller ut av Dojoen (treningslokalet).
3. Klokker, smykker og lignende er ikke tillatt å bære under trening. Piercing må teipes.
4. Det er ikke tillatt å spise under trening - gjelder også godteri/tyggis.
5. Ringelyd på mobilen skal slåes av.
6. Vi trener barbeint, uten sko eller sokker. Hvis du av en eller annen grunn må bruke sokker, gi beskjed til din instruktør.
7. Nanbudo GI (treningsdrakten) skal være ren og knytebånd skal skjules så godt som mulig. Obi (beltet) skal være korrekt knyttet - trenger du hjelp til dette spør en som er høyere gradert eller instruktøren. Ermer på GI skal være brettet opp slik at håndleddene vises og bukseben skal snøres eller ha strikk. Hachimaki bæres på venstre side.
8. Personlig hygiene; husk at vi trener tett på hverandre. Av respekt til andre utøvere må personlig hygiene vektlegges. Negler på fingrer og tær skal være kortklipte. Langt hår settes opp - gjelder også mannlige utøvere.
9. Det skal være ro i Dojo. Når du går inn gjennom døren til Dojo har treningen begynt. Soping utføres av alle, uansett beltegrad. De som ikke soper skal "delta" mentalt i klargjøringen av matta, dette innebærer at vi sitter i seiza og er stille.
10. Det instruktøren sier skal alltid følges. Forlat aldri Dojo uten å gi beskjed.
11. Misbruk av lærte teknikker kan medføre utvisning fra klubben, og i verste fall politianmeld else.
12. Ta av smykker, klokker og lignende under trening. Kontakt trener for oppbevaring av alle verdisaker men legg de helst igjen hjemme (Klubben ansvarer ikke for verdisaker eller klær som blir borte i klubbens lokaler).
13. Sko skal settes i skohyllene.
14. Tøy skal henge i garderoben.
15. Gjenglemt tøy av verdi blir oppbevart max 3 måneder.